Sałatka z Fasolą i Migdałami, to sałatka niebywale pożywna, smakowita i bardzo zdrowa! Jest łatwa w przygotowaniu i naprawdę smaczna!😍
Od kiedy odkryłam, że sałatki mogą być bardzo pożywne, odżywcze i takie smaczne, to robię przeróżne ich wersje! Oczywiście zawsze wcześniej robię przegląd lodówki i patrzę kto tam pierwszy w kolejności do „odpowiedzi”. Nic przecież nie może się zmarnować!😁
Kawałek świeżego ogórka, napoczęta papryka, fasola która została z obiadu… Wszystko to w odpowiedniej oprawie i okrasie będzie smakować wyśmienicie!
Dlatego nie martw się jeżeli nie masz któregoś produktu z listy i nie trzymaj się kurczowo przepisu. Puść wodze swojej kulinarnej fantazji i nie bój się zamieniać produktów na inne!
Na przykład jeżeli nie masz fasoli – możesz dodać soczewicę, zamiast migdałów – orzechy lub pestki, zamiast szpinaku – inną zieleninę, a zamiast cebuli – pora!
Wszystko zależy od Twoich preferencji no i oczywiście lodówkowych zapasów czy też resztek.
Tak więc zajrzyj do swojej lodówki i prędziutko rób ze mną tą zdrową i pyszną sałatkę! 😋🥰
A tu zostawię Ci przepis na mały deserek walentynkowy, bo to już nie długo😍: Lekki Deser Dla Zakochanych
Wszystkiego Zdrowego❤
Sałatka z Fasolą i Migdałami
Przepis w skrócie
Jajka, ser feta, ogórek, paprykę kroję w kostkę, a cebulę w piórka i wszystko mieszam z fasolą. Dodaję zieleninę oraz pokrojone migdały i namoczone rodzynki. Dosypuje sezam oraz płatki drożdżowe. Następnie ścieram na tarce cheddar i wciskam czosnek. Wszystko polewam oliwą, octem jabłkowym, sosem sojowym i przyprawiam solą i pieprzem. Na koniec dodaję odrobinę syropu z mniszka, miodu lub syropu klonowego
SAŁATKA Z FASOLĄ I MIGDAŁAMI – SKŁADNIKI:
- 1 szklanka ugotowanej fasoli
- 3 ugotowane na twardo jajka
- ser feta 200 g
- kawałek świeżego ogórka
- kawałek papryki czerwonej
- cebula czerwona
- 3 garści liści szpinaku
- 1 garść liści rukoli
- kawałek kapusty pekińskiej
- garść migdałów
- garść rodzynek namoczonych
- łyżka ziaren sezamu
- 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- kawałek startego sera cheddar
- 2 duże ząbki czosnku
- oliwa
- ocet jabłkowy
- sos sojowy
- sól i pierz
- odrobina syropu z mniszka (daktylowego lub miodu)
SAŁATKA Z FASOLĄ I MIGDAŁAMI– PRZYGOTOWANIE
- jajka, ser feta, ogórka i paprykę kroję w kostkę (ser w małą kostkę) Mieszam w dużej misce razem z fasolą
- dodaję porwane liście szpinaku, porwaną rukolę (jeżeli są długie liście) oraz pokrojoną na drobno kapustę pekińską
- rodzynki zalewam w kubku gorąca wodą, a migdały kroje na malutkie kawałki
- odciśnięte rodzynki i migdały dorzucam do pozostałych produktów
- do sałatki dosypuję sezam i płatki drożdżowe oraz ścieram na tarce ser cheddar
- dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko razem mieszam
- na koniec polewam wszystko oliwą, octem jabłkowym, sosem sojowym, oraz odrobiną syropu z mniszka. Wszystko dokładnie mieszam i na koniec doprawiam solą i pieprzem.
SMACZNEGO!😊
Somebody essentially help to make significantly articles I’d state. This is the first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to make this actual post incredible. Fantastic job!
Thank you very much for your positive comment and I wish you all the health! 😍❤